Anbefalinger


Det er ikke altid en god idé at blive behandlet for ofte, men der er ofte ting, som patienter har brug for at gøre i deres daglige liv for at få det optimale udbytte af behandlingerne. Dette kan omfatte fysiske aktiviteter og øvelser, kost eller andre livsstilsændringer.

Motion og hvile:

Kroppen har brug for hvile og bevægelse hver dag.
De ældre kinesere står tit i parker og udøver forskellige former for motion. I en ideel verden bør vi alle starte dagen med ”selv-massage”, et afslappet morgenmåltid samt lidt blid motion til at ”vække” Qi`en og nære senerne og leddene.
Det kan dog være meget svært at få tid til det hele i en travl hverdag, men det betaler sig at indføre så mange af disse goder som muligt.

Det er også meget forskelligt, hvad vi kan have brug for og lyst til af motion. Forskellige konstitutioner og ubalancer kræver forskellige motionsformer.
Langt de fleste vil dog have godt af at lave Tai-chi, Qi Gong, Yoga eller Dao yin øvelser, da disse bringer sind og krop sammen gennem blidt at strække musklerne og masserer de indre organer.
Du bliver ganske enkelt mindre anspændt fysisk og psykisk – og kommer i bedre humør. Jonas Brenner underviser i Qi Gong i Kbh.K. en morgen om ugen, ring for mere infomation.                                                                              Gåture i naturen er også en nem og tit overset metode til at stresse af på og få rørt hele kroppen.Kost og livsstil

Kinesisk kostvejledning er baseret bla. på madens temperatur, smag (sur, salt etc.) samt hvordan maden påvirker organerne. Hvis du fx har meget varme i kroppen, skal du passe på med meget varmende fødevarer som chili, lammekød osv.
Maden er vores daglige urteterapi. Så hvis du vil forstærke din behandling, er kosten et effektivt hjælpemiddel.

Gode råd vedr. maden:
1. Tyg maden grundigt
2. Sørg for ro omkring bordet
3. Spis ikke for meget
4. Drik gerne the til maden
5. Undgå for mange kolde madvarer (råkost, salater, is etc.). Maven har en temperatur på 37 grader, så når den får køligere madvarer ned, skal den bruge meget varme (”fordøjelsens ild”) til at omdanne disse. Kogte fødevarer eller gryderetter er nemmere at omsætte, men hvis du skal spise rå madvarer, er det en fordel for fordøjelsen at rive eller snitte dem fint.
6. Friske råvarer er vigtige (sprøde grøntsager, frisk fisk osv.). De skal udstråle en stærk energi, om man vil:-)